Over A Student

Ontdek een schat aan kennis en tools voor het studentenleven – hier vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle studie, van handige organisatietools tot alle benodigdheden voor jouw kot en je studiemethode. Kortom, jouw one-stop-bestemming voor het volledige scala van het studentenleven!

Ons ontstaan

A Student is een Belgische start-up, opgericht in 2020 door Kim (studente KMO-Management) en Pieter-Jan (ex-student KMO-Management). A Student focuste zich in het begin vooral op het mentale welzijn en de persoonlijke groei van studenten. Nu word A student in een nieuw jasje gestoken door Caitlin Fries, waarbij de focust ligt op het efficiënt studeren en structureren.

Onze missie

We willen met A Student een platform aanbieden waar je als student terecht kan voor al het benodigde materiaal voor tijdens en na het studeren. Alles wat je nodig hebt als student, verzameld op 1 plek! A Student wil met haar eigen ontworpen agenda en cursusblok helpen bij het mentale welzijn van de student en helpen aan een georganiseerde aanpak om de grote gehele te trotseren.

Onze visie

We willen met A Student twee doelen bereiken. 

Enerzijds willen we een plek creëren waar jongeren zich thuis kunnen voelen. Dit wil voor ons zeggen: zich kunnen amuseren, terecht kunnen voor een gesprek, iets bij kunnen leren en waar mental health geen taboe is. 

Anderzijds willen we jongeren blijven bijstaan met hulpmiddelen om hun mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling te verbeteren.

Caitlin Fries

Hey, ik ben Caitlin, een enthousiaste masterstudente geografie aan de KULeuven. Tijdens mijn eigen studieavontuur heb ik flink moeten grasduinen om de juiste studiemethode te vinden. Nu ik eindelijk mijn gouden formule heb ontdekt, deel ik deze graag met medestudenten die ook zoekende zijn. Naast het geven van wiskunde bijlessen aan voornamelijk de eerste graad, help ik ook met plezier bij het structureren, organiseren en ondersteun ik bij andere vakken. Laten we samen jouw studiepad verlichten!

 

Kim Van der Auweraer

Ik ben momenteel studente KMO-management aan Karel de Grote hogeschool. Tijdens mijn opleiding viel het mij op dat veel studenten in contact komen met mentale problemen, zowel rechtstreeks als via vrienden en kennissen. Daarom voelde ik mij geroepen om hier iets aan te doen. Ik ben daarom met Pieter-Jan beginnen brainstormen en een paar maanden later ontstond A Student. 

Pieter-Jan Pauwels

Als recent afgestudeerde KMO-Management aan de Karel de Grote hogeschool wou ik in bijberoep een onderneming starten. Toen Kim met het onderwerp van mentaal welzijn naar mij kwam wou ik uiteraard helpen. Tijdens mijn schoolperiode was ik actief in de stuvo-raad en ook daar kwam de problematiek regelmatig naar voor.