Over A Student

A Student is een Belgische start-up, opgericht in 2020 door Kim (studente KMO-Management) en Pieter-Jan (ex-student KMO-Management). A Student focust zich op het mentale welzijn en de persoonlijke groei van studenten.

Onze missie

We willen met A Student zoveel mogelijk jongeren helpen met hun mentaal welzijn en hun persoonlijke ontwikkeling. Dit willen we doen door enerzijds een community op te richten waar jongeren een plaats vinden om zichzelf te zijn en door anderzijds via een webshop leuke gadgets, school gerelateerde en geluksmomentjes aan te bieden. 

Onze visie

We willen met A Student twee doelen bereiken. 

Enerzijds willen we een plek creëren waar jongeren zich thuis kunnen voelen. Dit wil voor ons zeggen: zich kunnen amuseren, terecht kunnen voor een gesprek, iets bij kunnen leren en waar mental health geen taboe is. 

Anderzijds willen we jongeren blijven bijstaan met hulpmiddelen om hun mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling te verbeteren.

Pieter-Jan Pauwels

Als recent afgestudeerde KMO-Management aan de Karel de Grote hogeschool wou ik in bijberoep een onderneming starten. Toen Kim met het onderwerp van mentaal welzijn naar mij kwam wou ik uiteraard helpen. Tijdens mijn schoolperiode was ik actief in de stuvo-raad en ook daar kwam de problematiek regelmatig naar voor.

Kim Van der Auweraer

Ik ben momenteel studente KMO-management aan Karel de Grote hogeschool. Tijdens mijn opleiding viel het mij op dat veel studenten in contact komen met mentale problemen, zowel rechtstreeks als via vrienden en kennissen. Daarom voelde ik mij geroepen om hier iets aan te doen. Ik ben daarom met Pieter-Jan beginnen brainstormen en een paar maanden later ontstond A Student.