Shipping & returns

Shipping & returns: Algemeen

De bepalingen van dit artikel, over de Shipping & returns, gelden enkel voor klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij A Student. Hieronder worden de Shipping & returns apart besproken.

Returns

Returns: Herroepen

De klant heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn duurt 14 kalenderdagen na de dag waarop de klant het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de klant per e-mail A student op de hoogte stellen van zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven moet de klant deze email verzenden voordat de herroepingstermijn is verlopen. De klant moet de goederen binnen de 14 kalenderdagen na deze email terugzenden.

Returns: Voorwaarden terugzenden

De directe kosten van het terugzenden van de goederen worden betaald door de klant. De klant wordt verzocht de artikelen terug te sturen in hun oorspronkelijke staat en verpakking. Dit betekent met alle erbij geleverde accessoires, en gebruiksaanwijzingen. Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, heeft A Student het recht om de klant aansprakelijk te stellen. Zo kan A Student een schadevergoeding eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg zijn van het gebruik van de goederen door de klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Alle teruggestuurde artikelen worden aandachtig onderzocht. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het artikel slechts mag inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Teruggestuurde artikelen mogen dus bekeken worden, maar mogen niet gebruikt zijn. Wanneer een artikel een waardevermindering is ondergaan door het gebruik van de klant zal dit ten laste van de klant in rekening worden gebracht. A Student heeft het recht om retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds zijn gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld van de ontvanger.

Returns: Terugbetaling

Indien de klant de overeenkomst herroept, zal A Student alle gedane betalingen aan de klant terugbetalen. Dit is inclusief de standaard leveringskosten naar de klant. Deze terugbetaling gebeurd binnen maximum 14 kalenderdagen nadat A Student op de hoogte is gesteld van de beslissing van de klant om de overeenkomst te herroepen. Bij verkoopovereenkomsten kan A Student wachten met de terugbetaling totdat hij alle goederen heeft teruggekregen, of totdat de klant heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Eventuele extra kosten ten gevolge van de keuze van de klant voor een andere wijze van levering dan de door A Student geboden goedkoopste standaard levering worden niet terugbetaald. A Student betaalt de klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht.

Shipping

Artikelen besteld via deze webwinkel worden geleverd in Belgiƫ. De leveringskosten worden apart vermeld voor de bestelling geplaatst wordt. Tenzij anders overeengekomen of uitdrukkelijk anders bepaald, worden de goederen aan de woonplaats van de klant of een gekozen afhaalpunt geleverd binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling.